The Road

2010.01.18. 14:12

Elsősorban azokat a filmeket részesítem előnyben, melyben a fő hangsúly a színészi alakításon van (American Beauty,Fight Club), elvégre is hiába költenek egy filmre sokszáz milliót, és tolják teli effektekkel, meg csillivilli dolgokkal (lehet megkövezni, de a pókember szerintem egy szar), attól még nem biztos hogy emlékezetes marad egy film. Az Aktuális filmélményhez visszatérve, Vigo Mortensen nem akármilyen színész, legalábbis ebben a filmben nagyot játszik. A történetről röviden annyit, hogy posztapok, tehát nem lehet más mint szopás.Történik egy ökokatasztrófa, melynek okán a növény és állatvilág kipusztul, és nem marad más mint egy rakás kétségbeesett ember, akiknek (élelemutánpótlás híján) napról napra csökken a túlélési esélye. A környezeti viszonyok sem épp barátságosak, hiszen napról napra hidegebb lesz, így nincs más mint délnek tartani, hátha...

Apa és fia. Az ő szemükön át láthatjuk ezt a borzalmas világot, melyben szinte nincs már semmi, csak a remény. (Itt jegyezném meg, hogy Kodi Smit-McPhee nagyon jó társa volt Mortensennek a film során, sikerült nagyon élethűre formálni apa és fia karakterét).

A képi világról annyit, hogy nagyon eltalálták, az egész filmre jellemző színtelenség és szürkeség sokat segít abban, hogy beleéld magad a helyzetbe.
Sokkal többet a történetről nem nagyon árulnék el, érdemes megnézni ha szereted a posztapok filmeket, mert ez azok közül egy kiemelkedően jó film.


8,5/10  (Igazából 8 lenne, de szeressük Charlize Theron-t, ugyhogy pontpontpont)

A bejegyzés trackback címe:

https://filming.blog.hu/api/trackback/id/tr871681910

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása