Heti Retro /2. rész/: 187

2010.01.07. 12:43

 187 – az emberölés rendőrségi azonosítója az USA-ban.


  A film egy tanár elbeszélésén alapszik és megpróbálja bemutatni az állami középiskolákban folyó tanár-diák közti erőszakot.

 Egy olyan iskolában ahol minden ember egy bandatagja. A bandaháborúk mindennaposak. Nincs tisztelet a tanárok felé, emiatt a tanárok is csak muszájból mennek be dolgozni és nem érdekli őket, hogy az osztályuk milyen eredményt ér el a teszten. De van egy tanár...

 

 Trevor Garfield (Samuel L. Jackson) akinek a munkája az élete és nem adja fel. Még az sem hátráltatja meg amikor egy bukásra álló diáktól fenyegető üzeneteket kap és a folyosón 16szor háton szúrja.

 15 hónappal később kisegítő tanárként helyezkedik el Los Angeles egy szegényebb iskolájában, ahol Benny, César, Stevie valamint Paco azaz a K.O.S. banda fenyegetéseit kell át- és túlélnie. A fenyegetések végül tetlegességig fajulnak mind a kettő oldalról majd pedig orosz rulettig. A filmen végig érződik a szomorú, melankólikus hangulat, miközben komoly, szociális gondokra mutat rá. A film végi évzárónak van egy külön mondanivalója, ahol láthatjuk a érettségizett diákokat.

 Alles zusammen 9/10-t adok neki, Samuel L. Jackson pedig parádésat alakít benne.

A bejegyzés trackback címe:

https://filming.blog.hu/api/trackback/id/tr791653860

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása